Helm Abus goedgekeurd voor snelle e-bikes

In 2017 worden fietshelmen verplicht voor de bestuurders van snelle e-bikes de speed pedelecs. De standaard fietshelmen die nu op de markt zijn voldoen niet aan de nieuwe norm. Fabrikanten werken momenteel hard aan helmen die voldoen aan de eisen van deze nieuwe categorie de speed pedelecs. Abus is één van de eerste die een goedgekeurde helm die voldoet aan de 8776 norm op de markt brengt, namelijk de fietshelm Abus Pedelec +. Deze helm is beschikbaar vanaf februari 2017.

abus-pedelec-fietshelm

Extra bescherming Abus Pedelec

De eerste indruk van de Abus Pedelec+ is een gewone fietshelm. Hij ziet er vrij gewoon en normaal uit en niet futuristisch wat we nog wel eens zien bij hedendaagse modellen. Kijken we echter wat beter dan zien we toch duidelijk verschillen. De Helm loopt aan de zijkant en achterkant verder door om de zo de kwetsbare gedeelten van je hoofd de slaap en het achterhoofd te beschermen. Verder valt op dat de helm wat dikker en steviger is uitgevoerd. De EPS schaal moet zo de drager extra beschermen bij valpartijen op hoge snelheid.

Helm met verlichting

Verder is Abus Pedelec+ voorzien van een aantal handige features. Zo kan over de helm een regenhoes worden getrokken zodat je met droog haar op je bestemming kunt verschijnen. Al blijft het dragen van een helm natuurlijk niet ideaal voor je kapsel. Aan de achterkant is de Abus Pedelec+ voorzien van een rode ledlamp waardoor je als het donker is extra goed gezien wordt. Zichtbaarheid in het donker is bij speed pedelecs een issue.

abus-speed-pedelec-helm-goedgekeurd

Abus Pedelec goed verstelbaar

Over gebruiksgemak hebben ze bij Abus goed nagedacht. We zij gecharmeerd van de magneetsluiting bij de kin die zeer makkelijk los en vast klikt. Aan de achterkant is de helm te verstellen met een draaimechanisme waardoor afstellen erg eenvoudig werkt. Ideaal als je bijvoorbeeld in de winter iets onder de helm wilt dragen. De helm is voorzien van smalle ventilatie sleuven. We vragen ons wel af of deze voldoende koelen in de zomer bij heet weer. Speedpedelec.org heeft de Abus Pedelec 2.0 ook uitgebreid getest, je leest hun review hier.  We kunnen dan ook niet wachten om de helm te gaan testen in de praktijk voor een goed gebruikers review.

De Pedelec + komt beschikbaar in 3 kleuren, zwart, zilver en blauw. Adviesprijs zal rond 99 euro komen te liggen. Meer informatie zie het Abus Pedelec+ product.