Bosch E-bike App: Verbeteringen in veiligheid en navigatie

Bosch eBike Systems heeft de diefstalpreventie voor e-bikes uitgebreid via de nieuwste update van de eBike Flow-app. Met de toegevoegde functies “e-bike-pas” en “diefstalaangifte” wordt de identificatie van gestolen e-bikes vereenvoudigd, terwijl het aangifteproces naar de politie wordt versneld door een naadloze gegevensoverdracht. Een snellere procedure vergroot immers de kans op het terugvinden van de e-bike.

De digitale e-bike-pas biedt een compleet overzicht van alle belangrijke informatie over je e-bike. Naast de al opgeslagen informatie over de fietscomponenten kan je als gebruiker nu zelf aanvullende identificatiekenmerken toevoegen, zoals het framenummer, specifieke functies, documenten en zelfs een foto van de e-bike. Hierdoor heb jij als e-bike-eigenaar alle informatie direct beschikbaar. Dit is niet alleen handig bij diefstal, maar ook bijvoorbeeld voor verzekerings- of dealer gerelateerde vragen, of bij de verkoop van de e-bike.

Eenvoudige Diefstalaangifte dankzij Bosch

In geval van diefstal kunnen gebruikers met de nieuwe “diefstalaangifte”-functie in de eBike Flow-app eenvoudig en uitgebreid de politie op de hoogte stellen. Onder “Mijn eBike” kunnen ze hun e-bike als gestolen markeren, waarna ze worden geleid naar de definitieve diefstalaangifte op basis van vooraf opgeslagen vragen in de app. Naast tijd, plaats en een beschrijving van het incident, worden ook persoonlijke gegevens zoals naam en telefoonnummer geregistreerd, zodat de politie indien nodig direct contact kan opnemen. Alle e-bike-gegevens worden automatisch overgenomen uit de informatie in de e-bike-pas. Eigenaren kunnen de definitieve diefstalaangifte als PDF naar de politie e-mailen of indien gewenst afdrukken.

Deze twee nieuwe functies, e-bike-pas en diefstalaangifte, vormen een aanvulling op andere functies van Bosch, zoals de extra diefstalpreventie eBike Lock en de premiumservice eBike Alarm.

Verbeterde Navigatiefuncties

De recente software-update brengt ook verbeteringen aan in de navigatie met de eBike Flow-app. Dankzij het nieuwe snelmenu op het Ride-scherm kan de navigatiebestemming tijdens het fietsen worden gewijzigd met de selectieknop op de LED Remote, Mini Remote of het Purion 200-display zonder te stoppen of de handen van het stuur te halen. De huidige navigatie kan ook eenvoudig en direct worden beëindigd.

Met de uitgebreide routeplanning kunnen fietsers nu moeiteloos individuele tussenstops toevoegen aan hun navigatie tijdens tochten. Dit kan eenvoudig worden gedaan door de kaart ingedrukt te houden, of door gebruik te maken van de “Bestemming toevoegen” optie. Het nieuwe hoogteprofiel toont hoeveel afstand is afgelegd op de tocht: een duidelijke lijngrafiek geeft de totale afstand inclusief alle hoogteverschillen weer. Doordat een stip op het scherm de huidige positie aangeeft, weten rijders precies welke beklimmingen zijn voltooid en welke afdalingen nog voor hen liggen.

Met deze nieuwe functies biedt het systeem van Bosch steeds meer mogelijkheden voor verhoogde veiligheid, aanpassingsvermogen en comfort tijdens het fietsen. Download de kosteloze update via de eBike Flow-app, beschikbaar in de app store.