Origineel of compatibel?

Bij Fietsaccuwinkel krijgen we vaak de vraag: ‘is een vervangende/compatibele accu net zo goed als een originele?’ We kunnen alvast verklappen dat het antwoord op die vraag moeilijk te geven is. Sommige vervangende accu’s zijn van matige kwaliteit, maar dit kan ook zo zijn bij een originele fietsaccu. We gaan je voorlichten over de voor – en nadelen van een originele of vervangende (ook wel compatibele) fietsaccu. 

Originele fietsaccu

Je kunt ervoor kiezen om een originele fietsaccu aan te schaffen. Je weet wat je krijgt en dat voelt vertrouwd. Dat is ook het grote voordeel van een originele fietsaccu: je koopt een veilige, maar vaak iets duurdere optie. De actieradius van de fietsaccu zal minstens gelijk zijn aan jouw huidige accu. Wees je er wel bewust van dat tussen originele accu’s betere en slechtere exemplaren zitten,  natuurlijk binnen een acceptabele marge. Soms bieden e-bike leveranciers een originele fietsaccu aan met meer vermogen. Originele fietsaccu’s worden geleverd met garantie van de leverancier.

Vervangende/compatibele fietsaccu

Voor veel e-bikes worden compatibele accu’s gemaakt. Het grote voordeel hieraan is de prijs. Voordat Fietsaccuwinkel een compatibele accu in ons assortiment opneemt doen we een uitgebreide controle. We starten een capaciteitsmeting van de originele fietsaccu als benchmark. Vervolgens gaan we kijken of de compatibele fietsaccu hetzelfde vermogen kan leveren als de originele of zelfs meer. Op alle compatibele fietsaccu’s bij Fietsaccuwinkel zit standaard 1 jaar garantie.

Verschil compatibele en gereviseerde accu

Er zit nog een verschil tussen een compatibele en gereviseerde accu. Een compatibele accu is een nieuwe accu die gemaakt is door een andere leverancier dan de originele accu. Een gereviseerde accu is origineel en de accucellen zijn hiervan vervangen. Fietsaccu’s reviseren doen wij niet in verband met de matige resultaten.