De beste e-bikes volgens de consumentenbond

Ieder jaar worden er grootschalige onderzoeken gedaan naar de beste e-bikes op de markt. Één van de grootste testen op het gebied van e-bikes wordt uitgevoerd door de consumentenbond. Dit jaar kwamen maar liefst 5 e-bikes het beste uit de test. Deze werden allemaal beoordeeld met een 8,2. Wat zijn de beste e-bikes volgens de consumentenbond uit 2021? 

De slechtste e-bike volgens de consumentenbond

We beginnen met de slechtste e-bike: op nummer 370 staat de B’Twin Elops 313Wh. Deze e-bike kost 800 euro, maar is helaas de kosten volgens de consumentenbond niet waard. De e-bike wordt beoordeeld met een schamele 4,5.

B'Twin Elops

Flyer GoTour6 5.00 625Wh

We vervolgen dit lijstje op een positieve noot. Één van de best geteste e-bikes is namelijk de Flyer GoTour6 5.00 625Wh. Deze fiets is getest in combinatie met een Bosch Performance Line middenmotor, een 625Wh accu en een Bosch Intuvia display. De fiets is voorzien van acht naafversnellingen, voorvork – en zadelpenvering en hydraulische schijfremmen. De zithouding is redelijk rechtop en comfortabel. De actieradius is uitstekend, de motor is stil en de display is gebruiksvriendelijk. Deze fiets kost 3.800 euro.

Flyer Gotour6 5.00: beste e-bike volgens de consumentenbond

Kalkhoff Endeavour 5.B Advance+ (Plus) 625Wh

Deze Kalkhoff wordt beschreven als een alleskunner: recreatieve ritten of grote woon-werkafstanden zijn geen probleem voor deze fiets! Ook deze fiets is getest in combinatie met een Bosch Performance Line middenmotor, een 625Wh accu en een Bosch Intuvia display. De fiets heeft natuurlijk aanvoelende ondersteuning, stille motor en extra comfort door bredere banden. Nog een pluspunt is het hoog toegestaan totaalgewicht van 170kg. Voor zwaardere personen is de fiets dus zeker geschikt! Deze fiets kost 3.800 euro.

Kalkhoff Endeavour 5.B Advance+ (Plus) 625Wh

Kalkhoff Image 5.B Belt BLX 625Wh

Deze e-bike heeft een iets hoger prijskaartje: voor 4.000 euro fiets je ermee weg. De consumentenbond erkent dat de fiets niet goedkoop is, maar verklaart dat je hiervoor een krachtige en compleet uitgeruste fiets voor terug krijgt. Ook deze fiets is getest met een Bosch Performance Line middenmotor, een 625Wh accu en een Bosch Intuvia display. De actieradius is uitstekend, de motor is stil en de zithouding is comfortabel en licht voorovergebogen. Een goede e-bike dus!

Kalkhoff Image 5.B Belt BLX 625Wh

Dutch ID Phantom 65 625Wh

We gaan verder met de Dutch ID Phantom 65. Wederom een fiets met een stevig prijskaartje, namelijk 4.300 euro. De consumentenbond beoordeeld de e-bike als een fiets waar weinig op aan te merken is. Opvallend is dat ook deze fiets getest is met een Bosch Performance Line middenmotor en een 625Wh accu. Verder is deze fiets getest met een Bosch Kiox Display. De motor is stil, de fiets is onderhoudsarm en de actieradius is zeer goed. De display is fijn te bedienen.

Dutch ID Phantom 65 625Wh

Flyer Gotour6 7.03 625Wh

De Flyer Gotour6 7.03 625Wh is even goed als bovenstaande e-bikes, maar niet even duur. Met een prijskaartje van 4.450 euro is deze e-bike het duurst uit de lijst. Deze fiets komt sterk in de buurt bij bovenstaande fietsen: de fiets heeft een uitstekende actieradius, soepele ondersteuning en een stille motor. Ook deze fiets is getest met een Bosch Performance Line middenmotor, een 625Wh accu en een Bosch Intuvia display. Behalve het prijskaartje zit er dus weinig verschil tussen deze fiets en de andere fietsen die het best getest zijn.

Flyer Gotour6 7.03 625Wh: De beste e-bikes volgens de consumentenbond

Overeenkomsten

Opvallend is dat de bovenstaande e-bikes allemaal een 8,2 als beoordeling kregen. De overeenkomsten liegen er niet om: alle e-bikes bieden hoge ondersteuning en een hoge actieradius. Bovendien maken de e-bikes gebruik van dezelfde Bosch accu en middenmotor en komt het Bosch Intuvia display geregeld terug. Bij alle e-bikes zit de accu bijna onzichtbaar verwerkt in het frame.

Minder prijzig

De goedkoopste best geteste e-bike kost al gauw bijna 4.000 euro. Een behoorlijk bedrag voor een fiets. We kunnen ons voorstellen dat je liever voor een e-bike gaat met minder functionaliteiten en een zachtere prijs. Niet iedereen hoeft immers een fiets met bijna onzichtbare accu en een hoge ondersteuning of actieradius. Ben jij zo iemand? Dan hebben we hier een lijstje met (goede) e-bikes onder de 2.500 euro:

  • Kalkhoff Endeavour 1.B Move 400Wh (€2250, 8 derailleurversnellingen)
  • Victoria eTrekking 6.3 400Wh (€2300, 9 derailleurversnellingen)
  • Brinckers Brisbane M8 600Wh (€2400, 8 naafversnellingen)
  • Gazelle Medeo T9 HMB 400Wh (€2400, 9 derailleurversnellingen)
  • Gazelle Paris C7+ HMB 500Wh (€2425, 8 naafversnellingen)
  • Trek Verve+ (Plus) 2 300Wh (€2450, 9 derailleurversnellingen)
  • Cube Town Hybrid Pro 500 (€2450, 8 naafversnellingen)

Dit was ‘m dan: de beste e-bikes volgens de consumentenbond uit 2021. Ben je toevallig op zoek naar een fietsaccu? Klik dan hier om ons assortiment te bekijken.