Een goede display op jouw e-bike

Een goede display op jouw e-bike is minstens net zo belangrijk als bijvoorbeeld de fietsaccu. Op de display van je fiets kun je handige informatie lezen, zoals jouw huidige snelheid of het batterijniveau van je accu. Voordat je de beslissing neemt welke e-bike je gaat kopen, is het handig om je te verdiepen in welke display daar standaard bij hoort. 

Lampjes of scherm

Simpel gezegd bestaan er displays met LED indicatoren en LCD schermpjes. Eerstgenoemde is een display die alleen met lampjes informatie geeft: zo kun je hier vaak de ondersteuning van de fietsaccu reguleren en het batterijniveau van de accu zien. Zo’n soort display zit meestal aan de linkerkant van het stuur en is meestal niet afneembaar.

Een display met een LCD scherm geeft meer informatie en zit meestal in het midden van het stuur. Deze display wordt gecombineerd met een bedieningspaneel naast het handvat. De display is vaak wel afneembaar en geeft informatie over onder andere de (gemiddelde) snelheid, afstand van je rit, tijd van je rit en de resterende actieradius.

Een goede display op jouw e-bike

Links: een LED display, rechts: een LCD display

De meest voorkomende displays

LED displays worden veel minder los verkocht dan LCD displays. LED displays kun je vaak aanschaffen van Yamaha, Bafang of Emotion. LCD displays kun je vaker opnieuw kopen wanneer jouw oude kapot is gegaan. Veel voorkomende displays zijn de Shimano steps, Bosch Intuvia en de Bosch Kiox display. Meestal hebben e-bikes een LCD display van Bosch, Shimano, Panasonic, Bafang of Yamaha. Over het algemeen gesproken wordt een e-bike geleverd met een display. Ga dus even na welke display bij de e-bike hoort die jij op het oog hebt.

Displaycover (of nieuw opzetstuk)

Bij de meeste displays die veel verkocht worden kun je een cover kopen om de display te beschermen. Zeker met een uitneembare display zit een ongeluk in een klein hoekje. Zo verkoopt Fietsaccuwinkel bijvoorbeeld een cover voor de Bosch Purion display, een Bosch Intuvia cover en een Shimano steps cover. Wanneer het omhulsel van jouw display toch beschadigd is kun je vaak een nieuw opzetstuk aanschaffen.

opzetstuk en cover display

Links: een opzetstuk, rechts: een cover.