FAQ: Bosch fietsaccu’s

Past een Bosch accu bij mijn e-bike?

Klanten van Fietsaccuwinkel vragen zich vaak af of hun elektrische fiets aansluit bij een Bosch fietsaccu. Een e-bike moet beschikken over een Bosch motor om gebruik te kunnen maken van een Bosch fietsaccu. Enkele merken die aansluiten op een Bosch fietsaccu zijn Merida, Bergamont, Cannondale, Centurion, Haibike, Scott, Victoria, Trek, Sparta, Kreidler, Ghost, Koga, Batavus, Falter en Hercules. Neem gerust een kijkje bij de Bosch fietsaccu’s (verdeeld in frame-types, bagagedrager-types en in-frame types). Bij iedere fietsaccu staat in de beschrijving duidelijk aangegeven welke fietsen erbij passen.

Wat voor soorten (Bosch) fietsaccu’s zijn er?

Bosch fietsaccu’s kunnen verdeeld worden in grofweg drie categorieën: een frame-type, in-frame type en bagagedrager type. Frame-types zitten op het frame van de e-bike. Bagagedrager fietsaccu’s zitten, zoals het woord al zegt, onder de bagagedrager. In-frame types zitten in het frame en zijn hierdoor minder goed zichtbaar. In-frame types kun je verdelen in horizontale en verticale varianten. Zie hieronder het verschil tussen de soorten fietsaccu’s. Er zijn daarnaast verschillen in fietsaccu’s door de actieradius en het aantal Wh. Lees hier meer over de soorten (Bosch) fietsaccu’s.

Types fietsaccu's

Van links naar rechts: bagagedrager accu, frame accu, in-frame accu, horizontale en verticale in-frame accu.

Welke Bosch fietsaccu past het beste bij mij?

Welke Bosch fietsaccu het beste bij u past is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het bijvoorbeeld afhankelijk van hoeveel, hoe vaak en waar u fietst. Het is daarnaast afhankelijk van wat voor (merk) fiets u hebt. Niet bij ieder merk fiets past een Bosch accu. Bovendien past bij een speed-pedelec of mountainbike weer een hele andere accu dan bij een stadsfiets. Tenslotte maakt het nog uit waar de accu op de fiets geplaatst wordt. Lees hier meer over welke Bosch fietsaccu bij u past.

Wat voor acculader is geschikt voor mijn Bosch e-bike?

Iedere Bosch fietsaccu kan opgeladen worden met een Bosch lader. Het verschil in de laders zit ‘m in de laadsnelheid waarmee hij de accu vult. Let erop dat u (naast de lader) een adapter nodig hebt wanneer u een Classic Bosch Fietsaccu hebt uit 2010-2014. U hebt dan de adapter nodig om van de lader gebruik te kunnen maken. Meer lezen over Bosch laders? Klik dan hier. 

Wat betekent de capaciteit van een (Bosch) fietsaccu?

Elke Bosch fietsaccu-lijn kan verdeeld worden in verschillende varianten, uitgedrukt in getallen. Vaak zijn deze accu’s onderling uitwisselbaar als ze van hetzelfde type zijn. De getallen staan voor hoeveel Wh deze accu’s bevat. Wh betekent watt uur. Dit geeft aan hoeveel energie een accu kan leveren. Hoe hoger de Wh, hoe langer u dus in de regel met een accu kunt fietsen.

Wat is een Bosch display?

Een Bosch display kunt u gebruiken om in één oogopslag te kunnen zien wat uw snelheid, rijmodus, bereik en gereden afstand is. Bij Fietsaccuwinkel verkopen wij 2 verschillende Bosch displays: de Intuvia & de Kiox. Naast deze displays bestaan er ook nog de Nyon en Purion displays, deze verkopen wij overigens niet. De Intuvia en Kiox displays kunnen makkelijk op de fiets gemonteerd worden. Voor het geval dat uw Intuvia display gevallen is, verkopen wij ook opzetstukken. Hiermee ziet het omhulsel van uw display er weer prima uit na een val. U kunt overigens ook preventief handelen door een beschermhoesje te kopen voor om het display. Voor de Intuvia display verkopen wij een beschermhoesje, evenals voor de Purion display. 

FAQ: wat is een Bosch display?