FAQ: Fietsaccu opladen

Bij Fietsaccuwinkel krijgen wij vaak vragen over het opladen van een fietsaccu. Hoe vaak en hoe lang moet u bijvoorbeeld een fietsaccu opladen? U kunt het allemaal hier lezen in onze veel gestelde vragen (FAQ) over het opladen van een fietsaccu!

Hoe vaak moet ik een fietsaccu opladen?

Dat is zeer moeilijk te zeggen: dat is namelijk geheel afhankelijk van de fietsaccu die u hebt en de omstandigheden waarin u fietst. Een accu moet vaker opgeladen worden wanneer u een hoog lichaamsgewicht hebt en vaak tegen de wind in fietst. Bij onze fietsaccu’s wordt vaak vermeld wat volgens de fabrikant de gemiddelde actieradius is. Het is aan te raden de handleiding van uw fietsaccu goed door te nemen voor gebruik. Houd er rekening mee dat u het beste in de buurt kan zijn van een accu die oplaadt. Slapen tijdens het opladen van een accu wordt afgeraden. Laadt u de accu toch liever ‘s nachts op, zorg dan dat deze op een veilige plek wordt geladen. Daarnaast is het belangrijk om een fietsaccu nooit (voor langere tijd) op te bergen zonder stroom erin. Dit kan resulteren in diepteontlading: de accu valt dan niet meer op te laden. Om diepteontlading te voorkomen, raden wij aan om uw accu tenminste 1x per maand volledig te laden wanneer deze buiten gebruik is.

FAQ: Fietsaccu opladen

Hoe lang duurt het opladen van een fietsaccu?

Hoe snel u een fietsaccu kunt opladen is afhankelijk van een aantal factoren. Als u uw e-bike een tijd niet gebruikt hebt of de temperatuur is laag duurt het opladen langer. Daarnaast is dit afhankelijk van de lader die u koopt. Er bestaan snelladers die uw accu 2 keer zo snel opladen als normaal. Met de meeste snelladers kunt u uw e-bike in 1,5 tot 2,5 uur opladen (afhankelijk van de capaciteit van uw fietsaccu). Met een normale lader duurt het laden van de fietsaccu tussen de 4 en 8 uur.

Hoe laad ik een fietsaccu op?

Zorg ervoor dat u de handleiding van de lader en fietsaccu goed leest. Gebruik alleen een lader die bij de fietsaccu hoort (van een gecertificeerd merk). Zorg ervoor dat de fietsaccu stabiel ligt in een omgeving die niet te koud of warm is. Laad de accu bij voorkeur overdag op wanneer u een oogje in het zeil kunt houden. Laad de accu op in een onbrandbare oplaadplek met weinig kostbare spullen in de omgeving. Hang voor de zekerheid een rookmelder op. Wilt u extra veiligheid? Laad de accu dan op in een van onze beschermboxen.U kunt er ook voor kiezen om een beschermende tas aan te schaffen. U kunt uw fietsaccu dan veilig opbergen. Mocht de fietsaccu onverhoopt toch tot ontbranding komen, dan zal er veel rook uit de tas ontsnappen. De omgeving zal echter gespaard blijven.

FAQ: Fietsaccu opladen

Hoe lang gaat de accu van een elektrische fiets mee?

Dat is afhankelijk van de accu die u hebt en hoe u ermee omgaat. De meeste fietsaccu’s gaan gemiddeld 5 a 6 jaar mee. Wilt u weten wanneer uw fietsaccu aan vervanging toe is? Lees dan hier over de signalen die aangeven dat de accu aan vervanging toe is.

Wat kost het opladen van een fietsaccu?

Het opladen van een fietsaccu kost gemiddeld 10 cent per keer. Afhankelijk van hoeveel u fietst kunnen de kosten hiervan dus iets oplopen. Stel nou, u laadt 52 weken vijf keer per week uw fietsaccu op, dan bent u per jaar gemiddeld zo’n 44 euro kwijt.

Dit waren de veel gestelde vragen (FAQ) over het opladen van een fietsaccu. Hebt u interesse in het kopen van een fietsaccu? Bekijk dan gerust ons aanbod.