Veelgestelde vragen over Fietsaccuwinkel

Fietsaccu opladen

Hoe vaak moet ik een fietsaccu opladen?

Dat is moeilijk te zeggen: dat is namelijk geheel afhankelijk van de fietsaccu die u hebt en de omstandigheden waarin u fietst. Een accu moet vaker opgeladen worden wanneer u een hoog lichaamsgewicht hebt en vaak tegen de wind in fietst.  

Hoelang duurt het opladen van een fietsaccu?

Hoe snel u een fietsaccu kunt opladen is afhankelijk van een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld de temperatuur en hoelang u de e-bike niet gebruikt hebt. Er bestaan snelladers die de accu sneller opladen dan gebruikelijk. 

Hoe laad ik een fietsaccu op?

Ten eerste is het belangrijk om de handleiding van de fietsaccu goed te bestuderen. Gebruik altijd een lader die bij de fietsaccu hoort. De omgeving moet niet te koud of warm zijn en de accu moet stabiel liggen. Laad het liefst de accu op wanneer u een oogje in het zeil kunt houden.  

Wat kost het opladen van een fietsaccu?

Het opladen van een fietsaccu kost gemiddeld 10 cent per keer. Afhankelijk van hoeveel u fietst kunnen de kosten hiervan dus iets oplopen. Stel nou, u laadt 52 weken vijf keer per week uw fietsaccu op, dan bent u per jaar gemiddeld zo’n 44 euro kwijt. 

Fietsaccu aanschaffen

Wat kost een accu van een elektrische fiets?

Dat is zeer afhankelijk van welke fietsaccu u koopt. Ten eerste moet de accu geschikt zijn voor de fiets die u hebt. De prijs is daarnaast ook deels afhankelijk van waar de accu op de fiets geplaatst wordt en hoeveel capaciteit de accu heeft. De gemiddelde prijs van een fietsaccu is 550 euro in 2021. Lees dit artikel voor een uitgebreider antwoord op de vraag.

Welke fietsaccu is het beste?

Dat is afhankelijk van uiteenlopende factoren, zoals wat voor fiets u hebt. Een elektrische mountainbike heeft meer ondersteuning nodig dan een stadsfiets, waardoor een zwaardere accu automatisch nodig is. Bovendien speelt persoonlijke voorkeur (voor bijvoorbeeld een merk) een belangrijke rol. Fietsaccu’s van Bosch en Shimano staan bekend als goede accu’s. Lees dit artikel voor een uitgebreider antwoord op de vraag.  

Hoe werkt de productgarantie?

Bij Fietsaccuwinkel gaan we in principe uit van de fabrieksgarantie van het desbetreffende fietsaccu merk. In sommige gevallen bieden wij een extra garantie boven op de al geldende garantie. U dient binnen 2 weken na ontvangst van het bestelde artikel contact op te nemen met Fietsaccuwinkel, mocht er iets niet goed aan zijn. Bekijk de garantiepagina voor meer informatie.  

Kan ik een product retourneren?

Dat is zeker mogelijk! U kunt uw bestelling 30 dagen na ontvangst retourneren naar Koningsweg 16 in Soest. Het artikel moet in de originele staat zijn en onbeschadigd. Lees hier meer over de voorwaarden.   

Kan ik mijn fietsaccu laten testen bij Fietsaccuwinkel?

Als u met vragen zit over uw fietsaccu kunt u bij ons terecht. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de actieradius van uw fietsaccu teruggelopen is of de lader het minder goed doet. Tegen een kleine betaling testen wij uw accu dan. Lees hier meer over de voorwaarden.  

Fietsaccu veiligheid en diefstal

Welke maatregelen kan ik treffen tegen diefstal van een e-bike (accu)?

Om te voorkomen dat uw e-bike (accu) gestolen wordt raden wij aan om minimaal twee sloten te gebruiken, een slot voor de accu en uw fiets (wanneer mogelijk) te stallen in een gesloten stalling. Lees hier meer over wat u kunt doen tegen diefstal van uw e-bike (accu). 

Hoe neem ik mijn fietsaccu veilig mee (op vakantie)?

Hier zijn beschermhoezen en – boxen voor. Wanneer een fietsaccu op de grond valt kunnen de cellen beschadigd raken en kan de fietsaccu ontvlammen. Een fietsaccu kan hevig branden en lastig geblust worden, het is daarom van belang dat u weet hoe zo’n brand voorkomen kan worden. Lees hier meer over veilig reizen met jouw e-bike (accu).  

Wat doet warmte of kou met mijn fietsaccu?

Het is onverstandig om een fietsaccu op te laden wanneer het onder het vriespunt is. Het is daarnaast handig om rekening te houden met een verminderde actieradius als het kwik onder de nul graden kruipt. Leg een fietsaccu nooit in de zon en laad deze ook niet op als het warmer is dan 40 graden.  

Levensduur & actieradius

Is het verstandig om mijn fietsaccu te reviseren?

Dat is afhankelijk van de kosten van een nieuwe fietsaccu als u het vergelijkt met reviseren. Sommige accu’s zijn niet geschikt voor reviseren. Lees er hier meer over.  

Hoe lang gaat de accu van een elektrische fiets mee?

Dat is afhankelijk van de accu die u hebt enhoe u ermee omgaat.De meeste fietsaccu’s gaan gemiddeld zo’n 5 a 6 jaar mee.

Wanneer is mijn fietsaccu aan vervanging toe?

U kunt merken dat uw fietsaccu achteruitgaat wanneer de actieradius slechter wordt en de accu langzamer oplaadt. Lees hier meer over de signalen die erop wijzen dat uw fietsaccu achteruitgaat.  

Hoe groot zal de actieradius van mijn e-bike (accu) zijn?

Het antwoord op die vraag is zeer moeilijk te geven. De actieradius van uw e-bike is namelijk afhankelijk van welke e-bike (accu) u hebt, met hoeveel ondersteuning u fietst, wat uw gewicht is, hoe oud uw e-bike(accu) is etc. Een gemiddelde e-bike zal zo’n 60 tot 70 kilometer actieradius hebben met een flinke ondersteuning, met lichte ondersteuning is dit al gauw 150 kilometer. Raadpleeg de beschrijvingen van onze artikelen, hierin staat vaak de geschatte actieradius vanuit de fabrikant.  

Overig

Wat is het verschil tussen een e-bike en speed pedelec?

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen een e-bike en speed pedelec. Zo moet een speed pedelec op de weg binnen de bebouwde kom, het heeft een hogere maximumsnelheid en u bent verplicht een helm te dragen. Ook een scooterrijbewijs is noodzakelijk.

Wat betekenen fietsaccu termen zoals watt(uur) en ampère?

Deze termen zeggen vaak iets over de capaciteit van de motor in de fiets of iets over de capaciteit van de accu. Lees er hier meer over.