Kleinschalige fietsaccu oplaadstations

Meer gebruik maken van de (elektrische) fiets is natuurlijk al geweldig voor het milieu en de portemonnee. Het wordt nog leuker als je je fiets kunt opladen met plaatselijke zonne-energie. Zo ben je niet meer afhankelijk van de grote energiebedrijven en zijn je fietskilometers helemaal groen. Steeds vaker komen wij kleinschalige oplaadstations tegen waarmee je de fietsaccu kunt voorzien van nieuwe energie. Wij zijn ervan overtuigd dat we deze oplaadstations steeds vaker gaan tegenkomen. Niet alleen in openbare ruimte maar ook bij mensen thuis.

Donauer solar Bikeport

Wat ons betreft het mooiste ebike oplaadstation is de Donauer Solar Bikeport. De constructie bevat twee panelen die zijn aangesloten op een accu. In afsluitbare compartimenten is er plek voor opladers. Er kunnen 4 elektrische fietsen gebruik maken van dit oplaadstation. De solar bikeport van Donauer is al in productie. Volgens de organisatie is er vooral vraag in toeristische gebieden en aan de voorkant van openbare gebouwen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit oplaadstation ook niet zou misstaan in een woonwijk voor onze eigen ebike.

oplaadstation-fietsaccu-donauer

Sun station

Deze ‘Sun Stations’ zijn in de ontwerpfase en nog niet te koop. Het idee erachter is dat steeds meer mensen afhankelijk worden van al hun electronische gadgets en daarmee behoefte hebben aan steeds meer oplaadmomenten. De Sun Stations bieden een flexibele en schone energie oplossing in het straatbeeld. Doormiddel van zonne-energie kun je ter plekke inprikken met je laptop, telefoon of onze eerste gedachte de elektrische fiets. De Sun Stations bevatten onder de zitting een accu waarmee ze zelf energie kunnen opslaan. Als het donker wordt fungeren de Sun Stations als lantaarnpalen.

oplaadstation-ebike

Sun bikeport van Sun Rising

Een andere mooie oplossing is de Sun Bikeport. Een alumium oplaadstation die de fietsen tegen de elementen beschermt met drie flexibele zonnepanelen. De fabrikant geeft aan dat het op een zonnige dag mogelijk is om een fietsaccu volledig op te laden gedurende de dag. Is er geen ebike in het station geplaatst dan beschikt deze Bikeport over een eigen accu die ervoor zorgt dat er geen energie verloren gaat. Verder zijn de units modulair te schakelen zodat je het oplaadstation naar behoefte kunt uitbreiden.

 
oplaadstation-fietsaccu

Bike parkeerunit spark

Het meest futuristische oplaadstation is misschien wel de Spark parkeerunit. Deze past bij het nieuwe ebikeconcept de Xkuty. Ook dit oplaadstation is voorzien van een krachtig zonnepaneel om de fietsaccu van de Xkuty te voorzien van schone energie. Omdat het concept vrij compact is kun je het eigenlijk overal plaatsen dus ook geweldig voor de thuissituatie.
elektrische-fiets-zonnepaneel