Krachtige vervangende accu Flyer Kalkhoff

We krijgen veel vragen over vervangende accu’s voor Flyer en Kalkhoff fietsen. Meestal wil men gewoon de bestaande accu vervangen omdat deze door de jaren heen aan capaciteit heeft verloren. Daarnaast is er een groeiende groep fietsers die een grotere actieradius willen hebben om langere tochten te kunnen maken of gewoon voor het gemak en zekerheid om minder te hoeven laden. Voor beide fietsers is er volgens ons nu een zeer interessante optie op de markt gekomen de Panasonic 26 Volt 24 Ah (625Wh) van BMZ. Hieronder een korte review van deze accu.

Flyer-accu-vervangen-meer-kilometers

Vervangen Flyer en Kalkhoff accu

Veel 26 Volt Flyer en Kalkhoff fietsen met de bekende Panasonic motor met accu boven de trapas (maar ook Raleigh, KTM, Puch, Kettler, Victoria, Rixe en Sinus) zijn inmiddels al jaren in gebruik. Ondanks de goede kwaliteit van deze fietsen en de betrouwbaarheid van de Panasonic motor begint de capaciteit van de accu wel terug te lopen. Met name in koudere dagen is de achteruitgang van de accu goed te merken. Misschien een goed moment om eens te kijken naar een nieuwe accu en uw fijne fiets weer nieuwe energie te geven.

Veel capaciteit (Ah) = meer kilometers fietsen

Bij de keuze is het belangrijk om niet af te wijken van het voltage van de motor. Het ampèrage (Ah) geeft de capaciteit van de accu aan en deze mag wel hoger of lager zijn dan de huidige accu. Heeft u nu bijvoorbeeld een accu met 10 Ah dan kunt u er ook voor kiezen om een 20 Ah accu te nemen. Hiermee kunt u in principe tweemaal zover rijden. Doordat de techniek afgelopen jaren sterk is verbeterd is het mogelijk om veel betere accu’s te maken (meer Ah).

Prijs/kwaliteit BMZ Panasonic 26V 24Ah zeer goed

De standaard accu’s die u voor Flyer of Kalkhoff kunt aanschaffen hebben over het algemeen een bescheiden Ah. Wilt u daarnaast ook nog eens een hoger Ah dan uw huidige accu dan liggen de prijzen ook vrij hoog. Naast ons standaard Panasonic aanbod zijn wij momenteel erg enthousiast over de originele Panasonic Fietsaccu 26 Volt van BMZ met maar liefst 24Ah. Deze accu wordt in opdracht van Derby Cycle gemaakt in de Duitse BMZ fabrieken. BMZ is een van de grootste accuspecialisten van Europa en leveren een goede kwaliteit.

Met deze accu is het mogelijk om tochten te maken tussen de 150-200 kilometer. De accu is gewoon op te laden met de bestaande lader. Om de laadtijd te verkorten is de snellader een uitkomst deze laadt de accu op in 5-6 uur ipv 12 uur. Wat ons betreft is deze originele accu met deze enorme hoeveelheid energie (Ah) op dit moment echt uniek te noemen in de markt en een erg goede en betrouwbare keuze. Dit is ook de reden dat we hem er hier even willen uitlichten! Meer informatie over deze Panasonic 26V 24Ah.