Mag ik een e-bike buiten stallen? 

Elektriciteit en water staat niet bekend als een goede combinatie. Ondanks dat kun je echt wel verwachten van een elektrische fiets dat deze tegen slecht weer kan. Er zijn enkele gevallen bekend van een accu die kapotging door hevige regenval. Mag ik een e-bike buiten stallen? 

Een e-bike wassen

Laten we beginnen met het wassen van de e-bike. Hierbij is het natuurlijk onvermijdelijk dat de fiets nat wordt. Het is verstandig om de fietsaccu even te verwijderen wanneer je de fiets schoonmaakt. Het beste kun je jouw e-bike schoonmaken met een tuinslang (niet met een hogedrukspuit). Maak vervolgens de fiets even schoon met een droge doek.

Kan ik door de regen fietsen?

Het komt in ons land natuurlijk weleens voor dat je getroffen wordt door een flinke regenbui. Gelukkig kan een e-bike en de display op de fiets hier meestal gewoon tegen. Er komen gelukkig maar zelden gevallen voor van accu’s die kapotgaan door regenval. Ondanks dat ben je verstandig bezig als je jouw fietsaccu afdroogt na een regenachtige fietstocht voordat je hem gaat stallen.

Mag ik mijn e-bike buiten stallen?

Elektrische fiets buiten stallen

Een e-bike buiten stallen is een minder goed idee. Niet per se voor de regenval, maar om roestvorming te voorkomen. Als je een fiets niet onder een afdak plaatst, vergroot je de kans dat bepaalde onderdelen gaan roesten. Zet het beste jouw fiets dus in een schuur, tuinhuisje, stalling of onder een afdakje.

Beschik je niet over de mogelijkheid van het plaatsen van jouw fiets onder een afdak? Dan kun je gebruikmaken van een van onze beschermingsmiddelen. Zo verkopen wij bijvoorbeeld hoezen voor allerlei soorten fietsen en accu’s die je kunt gebruiken tijdens het stallen. Je kunt er ook voor kiezen om jouw fietsaccu standaard mee naar binnen te nemen. Dat is een goede methode tegen diefstal.

Buiten stallen tijdens extreme temperaturen en weersomstandigheden

Een fietsaccu kan niet zo goed tegen heftige kou of warmte. Haal dus altijd jouw accu uit de fiets als het hevig waait, sneeuwt, vriest of wanneer de temperatuur onder de 0 of boven de 35 graden is. Alleen een hoes om jouw fietsaccu zou dan niet voldoende zijn. Sowieso is het verstandig om jouw fietsaccu mee naar binnen te nemen sinds het aantal diefstallen daarvan flink is toegenomen.

Conclusie: mag ik een e-bike buiten stallen?

Wanneer er sprake is van normale weersomstandigheden zonder neerslag kun je prima jouw e-bike buiten zetten zonder een afdakje of iets dergelijks. Je doet er verstandig aan om beschermingsmiddelen te gebruiken of nog beter: neem gewoon jouw fietsaccu mee naar binnen!