Naar werk met de elektrische fiets

Je gaat met de auto naar je werk maar je staat elke keer weer in de rij voor die drukke rotonde. Terwijl alle fietsers over het fietspad langs de lange rij rijden, sta jij daar maar te wachten. Maar waarom ga je eigenlijk zelf niet op de fiets naar je werk? Met de e-bike ben je er zo!

In dit artikel nemen we je mee in de grootste voordelen die je ervaart, wanneer je dagelijks met de elektrische fiets naar je werk gaat.

De elektrische fiets is perfect geschikt voor lange afstanden

Misschien schrik je al snel van een afstand van 10 tot 20 kilometer tussen je woning en je werk. De auto kan dan erg verleidelijk zijn, dat snappen we. Maar wist je dat je met de elektrische fiets super snel op je werk kunt zijn? Met 25 kilometer per uur fiets je over het fietspad naar je werk, terwijl je ook nog eens lekker van de omgeving kunt genieten.

Omdat de accu van een gemiddelde elektrische fiets tussen de 30 en 60 kilometer per volle accu meegaat, is de e-bike perfect geschikt om mee te nemen naar je werk. Desnoods leg je de accu aan de lader wanneer je bent aangekomen op je bestemming.

Verbeter je gezondheid met een e-bike

Bewegen is goed voor je, dat is algemeen bekend. Wist je dat Nederland op nummer twee staat van de fysiek meest actieve bevolkingen van Europa? En dat komt mede doordat wij zo veel fietsen. Zeg nou eerlijk: je kent geen één Nederlander die geen fiets heeft.

Misschien voelt het tijdens het fietsen op een elektrische fiets niet meteen of dat je heel intensief aan het sporten bent, maar toch verbrand je bijna net zo veel calorieën als op een gewone fiets.

Fietsen op een e-bike zorgt niet alleen voor een goede fysieke gezondheid. Ook je mentale gezondheid neemt toe. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat fietsen ontspanning biedt. Perfect dus om bij te komen van een drukke werkdag.

Duurzaam vervoer

E-bikes verminderen de CO2-uitstoot. Door met de (elektrische) fiets naar je werk te gaan, draag je bij een aan schoner milieu in je eigen omgeving. Wist je dat je per kilometer ruim 60 keer minder CO2 uitstoot dan een benzineauto? Dat is nogal een flinke besparing. En zelfs vergeleken met een elektrische auto stoot je nog 25 keer minder CO2 uit.

Met een elektrische fiets ben je sneller op je werk

Een elektrische fiets is sneller dan een normale fiets. Tenzij je echt flink doortrapt natuurlijk. Maar niet alleen de fiets is sneller, ook sommige fietsroutes zijn veel sneller dan veel autoroutes. Met de fiets kun je gemakkelijk overal tussendoor en sta je niet snel in de file.

Door met de elektrische fiets naar je werk te gaan. Ben je niet alleen sneller, maar werk je mee aan een duurzame wereld, verbeter je je fysieke én mentale gezondheid en kun je ook nog eens langer in je bed blijven liggen. Nu alle voordelen op een rijtje staan, kunnen wij ons niet voorstellen dat je ooit nog met de auto naar je werk gaat. Veel fietsplezier!