Ons wordt vaak gevraagd of een compatibele accu net zo goed is als een originele van de fabrikant. Deze vraag is moeilijk te beantwoorden. Er zijn namelijk heel veel compatibele niet originele accu’s op de markt en heel veel zijn van matige kwaliteit. Maar er zijn ook heel veel originele accu’s van hele slechte kwaliteit! Onze ervaring is dat je ieder product op zichzelf los moet beoordelen. Wij gaan hier dan ook niet oordelen wat nu beter is origineel of imitatie dan leveren we ze graag allebei. Wij garanderen de kwaliteit van beiden de keuze is aan u!

fietsbatterij-revisie

Originele fietsaccu

Als u kiest voor de originele fietsaccu van de fabrikant dan weet u wat u krijgt. Hou er wel rekening dat een accu geen ‘constant’ product bij. Er zitten goede en slechtere exemplaren al moet dit wel blijven binnen een acceptabele marge. Op een originele accu zit altijd de garantie van de leverancier. U kunt er vanuit gaan dat de capaciteit van de fietsaccu gelijk is met uw huidige. Soms bieden e-bike leveranciers ook originele fietsaccu’s aan met meer vermogen. De accu’s worden geleverd met de garantie van de leverancier.

Compatibele fietsaccu

Voordat wij een compatibele fietsaccu in ons assortiment opnemen doen wij eerst een uitgebreide controle. We starten met een capaciteitsmeting van de originele fietsaccu als benchmark. Vervolgens gaan we kijken of de compatibele accu hetzelfde vermogen kan leveren als de originele of zelfs meer. Op het gebied van accu’s gaan de ontwikkelingen enorm hard vaak is de techniek van de compatibele accu’s verder dan de standaard originele variant. Op alle compatibele fietsaccu’s van Fietsaccuwinkel.nl zit standaard minstens 1 jaar garantie. Let op, dit is iets anders dan een revisie accu. Gereviseerde accu’s doen wij niet in verband met de matige resultaten.

Meer capaciteit = meer kilometers

Om de actieradius van uw elektrische fiets te vergroten leveren wij ook accu’s met een grotere capaciteit (Ah). Deze producten zijn krachtiger dan de originele accu’s en in principe ‘beter’. De compatibele fietsaccu’s die wij leveren zijn altijd voorzien van A-merk cellen van Panasonic of Samsung (of gelijkwaardig). Dit zijn vaak dezelfde cellen als origineel