Waar moet je opletten bij het kopen van een tweedehands e-bike?

Waar moet je opletten bij het kopen van een tweedehands e-bike?

Waar moet je opletten bij het kopen van een tweedehands e-bike?

Leuk, je bent hier waarschijnlijk omdat je op zoek bent naar een tweedehands e-bike! De vraag naar elektrische fietsen neemt steeds meer toe. Deze fietsen worden daardoor ook steeds vaker tweedehands aangeboden. Bij het aanschaffen van een tweedehands elektrische fiets is het belangrijk dat je op een aantal dingen let. Zo weet je zeker dat je een goede e-bike aanschaft en niet voor verrassingen komt te staan. Maar waar moet je dan allemaal op letten?

Waar komt de e-bike vandaan?

Hoewel de meeste fietsen die online worden aangeboden via schone lijnen gaan, komt het toch ook geregeld voor dat er gestolen e-bikes worden verkocht. Wanneer een fiets bijvoorbeeld heel goedkoop aangeboden wordt, kan het zijn dat deze gestolen is en wordt doorverkocht. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Wees hier dus alert op wanneer je een tweedehands elektrische fiets gaat aanschaffen.

Wat is de staat van de e-bike?

Net als bij een gewone fiets, is het belangrijk om bij een e-bike te kijken naar het onderhoud van de fiets. Zit er bijvoorbeeld geen roest op de fiets? Hoe zien de banden eruit? Is de fiets in zijn geheel compleet? Alleen heb je met een gewone fiets niet te maken met elektriciteit. Daarom is het ook belangrijk om bij een elektrische fiets te kijken naar de accu. Dat brengt ons naar aandachtspunt 2.

Hoe zit het met de accu van een tweedehands elektrische fiets?

De accu is het belangrijkste deel van de elektrische fiets om goed te controleren. Een accu van een elektrische fiets gaat zo’n 4 tot 5 jaar mee. Voor die tijd neemt de capaciteit van de accu af. Let dus ook goed op de leeftijd van de fiets en zijn accu. Dit maakt dat het aan te raden is de fiets te laten controleren bij een fietsenmaker als je de fiets aanschaft. De fietsenmaker kan immers zien of de batterij van de accu nog goed is. Toch handig om te weten, aangezien een nieuwe accu vaak al rond de vier tot zeshonderd euro kost.

Een accu testen kan met testapparatuur. Onze winkel Bike Totaal Smeeing heeft zo’n fietsaccu tester beschikbaar!

Maak een proefrit!

Om erachter te komen of de elektrische fiets nog goed intact is, is het aan te raden om een proefrit te maken. Of je de fiets nou aanschaft via bijvoorbeeld Marktplaats of via een fietsenwinkel. Zorg er hierbij voor dat je door diverse omstandigheden rijdt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoogteverschil. De fiets moet bij het omhoog fietsen wel optimaal ondersteunen. Aangezien een elektrische fiets zwaarder is dan een normale fiets (circa 15 kilogram) vormt er eerder slijtage op de banden en remmen. Controleer tijdens het maken van de proefrit deze twee aspecten dan ook goed. Hopelijk hebben we je nu genoeg informatie kunnen geven en ben je goed voorbereid om jouw tweedehands e-bike aan te schaffen! Wil je nog meer informatie over elektrische fietsen en hun accu? Neem dan een kijkje in de Fietsaccuwinkel.nl!

Laagste prijsgarantie

Op fietsaccu's en acculaders.
U betaalt nooit teveel.

Uit voorraad leverbaar

Snel verzonden, zodat uw bestelling
zo snel mogelijk in huis is.

3 jaar garantie

Wij bieden 1 jaar extra aanvullende
garantie op geselecteerde merken.

Betaal veilig & eenvoudig

Wij verzenden met: