Wanneer is mijn fietsaccu aan vervanging toe?

Een fietsaccu kan jaren meegaan, op voorwaarde dat deze goed wordt onderhouden. Hieronder staat een overzicht van de signalen die erop wijzen dat uw accu aan vervanging toe is. Nadat u 5 jaar gebruik hebt gemaakt van een fietsaccu kan deze zeker aan vervanging toe zijn!

De actieradius gaat snel achteruit

Een veelvoorkomend signaal dat uw fietsaccu aan vervanging toe is: de actieradius gaat snel achteruit. Dit betekent dat u steeds minder ver met uw e-bike kunt fietsen voordat deze leeg is. Dit merkt u waarschijnlijk alleen op als u ver fietst met uw e-bike. Tip: weet u niet zeker of de actieradius van uw e-bike achteruit gaat? Fiets de accu dan een keer helemaal leeg! Waarschijnlijk merkt u dan wel in hoeverre de actieradius achteruit is gegaan.

De fietsaccu heeft schade opgelopen

Schade kan de accu helaas onbruikbaar maken als u hem nog niet zolang gebruikt. Wanneer uw fietsaccu gevallen is kunnen de batterijcellen in de fietsaccu zijn verplaatst waardoor er mogelijk kortsluiting ontstaat. Het is dus zeker verstandig om een nieuwe fietsaccu aan te schaffen wanneer u uw huidige flink beschadigd hebt met een val.

De fietsaccu laadt langzaam op

Als de accu langzaam of niet meer volledig oplaadt, is deze aan vervanging toe. Het is logisch en normaal dat een oudere batterij minder snel oplaadt. Maar op het moment dat u het vervelend begint te vinden is de batterij aan vervanging toe.

De fietsaccu kan niet meer 100% opgeladen worden

Een ander duidelijk signaal dat uw accu het op korte termijn zal begeven is wanneer deze niet meer 100% oplaadt. In principe is er nog niks aan de hand als uw accu maar tot 90% oplaadt, maar dit geeft aan dat de accu binnenkort niet meer te gebruiken is. Tijd voor een nieuwe dus!

Nu u weet welke signalen aangeven dat uw fietsaccu achteruit gaat kunt u gaan kijken naar een nieuwe fietsaccu. Bij Fietsaccuwinkel hebben we een breed assortiment aan fietsaccu’s. U kunt hier klikken om deze te bekijken. 

Fietsaccu vervangen