Wat u tegen diefstal van uw e-bike (accu) kunt doen

De afgelopen jaren groeide de populariteit van de e-bike onder de consument hard, maar helaas ook onder fietsendieven. Door de forse stijging van elektrische fietsdiefstallen is het van belang om uw e-bike te beschermen wanneer u deze ergens op slot zet. Met deze 6 tips kunt u lezen wat u tegen diefstal van uw e-bike (accu) kunt doen!

Gebruik minimaal twee sloten

Het is erg belangrijk dat u minimaal twee sloten gebruikt op uw fiets. Zo zorgt u ervoor dat een dief langer bezig moet zijn met het stelen van een e-bike. Een fietsendief kiest namelijk het liefst een fiets uit die makkelijk te stelen is. Het is aan te raden een ring – en kettingslot te gebruiken.

Gebruik een accuslot om diefstal tegen te gaan

Naast een ring – en kettingslot is het verstandig om een accuslot te kopen. Een accuslot beschermt de fietsaccu tegen diefstal op meerdere manieren. Het is voor dieven veel lastiger om het slot te ontvreemden met een accuslot erop.

Wat u tegen diefstal van uw e-bike (accu) kunt doen

Van links naar rechts: een kettingslot, een ringslot en een accuslot.

Gebruik een slot met ART-keurmerk

Het is aan te raden om een slot te gebruiken met ART-keurmerk. Op de website van de ART kunt u controleren hoe veilig uw slot is.

Zet uw fiets in een gesloten fietsenstalling

Er verschijnen steeds meer (gratis) fietsenstallingen in Nederland. Deze plekken zijn bewaakt en de kans dat uw e-bike hier gestolen wordt is kleiner. Houd er wel rekening mee dat het stelen van e-bikes en vooral de accu’s nog steeds voorkomt in bewaakte stallingen. Het is dus zeker van belang om alsnog de fiets goed op slot te zetten.

Zet uw fiets aan een drukke straat

Zet uw  e-bike juist aan een drukke straat waar veel mensen hem zien. Dieven zoeken juist vaak plekken op waar weinig mensen zien dat ze een fiets proberen te stelen.

Doe altijd aangifte!

Is uw e-bike toch gestolen? Doe dan altijd aangifte. Dit kan via de website van de politie. Het belang van aangifte doen is dat uw fiets in het fietsdiefstalregister komt. Dit register helpt de politie om fietsen, helers en dieven op te sporen. Bovendien is de kans zeer klein dat u uw fiets ooit nog terugvindt als u geen aangifte doet.

Nu u weet wat u tegen diefstal van een e-bike (accu) kunt doen, is het misschien goed om u te verdiepen in de aanschaf van beveiligingsmaterialen. Bij Fietsaccuwinkel verkopen wij diverse veiligheidsmiddelen: van accusloten tot hangsloten. Neem dus zeker even een kijkje!