Welke Bafang accu voor mijn elektrische fiets?

Bafang accu voor uw elektrische fiets nodig?

Heeft u een elektrische fiets met een Bafang accu, dan bent u hier op de juiste plaats. Wij hebben het grootste aanbod Bafang fietsaccu’s en fietsacculaders voor de scherpste prijzen van Nederland.

Welke Bafang fietsaccu heb ik?

Op elke Bafang accu zit een witte sticker met allemaal technische gegevens. Het eenvoudigst is om op deze sticker te kijken naar het getal achter ‘Power:’ hier staat vermeld 1 van deze getallen 340Wh / 450Wh /560Wh / 600Wh / 750 Wh.

Welke fietsaccu van Bafang is het beste voor mij?

Ons advies is eerst te kijken naar welke accu je nu al op je fiets hebt zitten.

Bafang heeft de volgende accu’s – in volgorde van capaciteit – geproduceerd

Alle hier genoemde accu’s van Bafang zijn onderling uitwisselbaar. Dus als je nu een 450Wh accu in je fiets hebt zitten kan je ook een 560Wh, 600Wh óf zelfs de 750Wh variant in je fiets doen en andersom.

Hoever kan ik fietsen met een nieuwe Bafang accu?

Deze vraag wordt ons vaak gesteld. U zult wellicht begrijpen dat dit verschilt per type fiets en dat dit enorm afhankelijk is van de ondersteuningsstand, weersinvloeden maar denk zeker ook aan het terrein waar u overheen fietst en misschien wel de belangrijkste is de persoon die fietst (hoeveel kracht geeft de fietser zelf op de pedalen). Vanuit de fabriek geeft de fabrikant vaak wel een indicatie, maar in de praktijk wijkt dit altijd af.

Het makkelijkst is om de actieradius met uw huidige Bafang accu als uitgangspunt te nemen. Kunt u nu op uw favoriete ondersteuningstand 60 kilometer fietsen en u heeft bijvoorbeeld een 450Wh accu. Dan kunt u ervan uitgaan dat u met een nieuwe 450Wh accu minimaal dezelfde afstand kan fietsen (en vaak zelfs meer). Wat betekent dit als u een Bafang accu met een grotere capaciteit koopt? Dan kunt u ongeveer onderstaande berekening hanteren.

Type accu
(in Wh)
Ah-waarde Actieradius* Percentage verschil Status
Bafang 340 Wh 7,8Ah 45 km -25% niet meer leverbaar
Bafang 450 Wh 10,4Ah 60 km Leverbaar
Bafang 560 Wh 13,0Ah 74 km +23% Leverbaar
Bafang 600 Wh 14,0Ah 80 km +33% Leverbaar
Bafang 750 Wh 17,5Ah 100 km +66% Leverbaar

*De actieradius in deze berekening is een voorbeeld.

 Heeft u zelf een andere actieradius dan kan u met deze tabel mogelijk zelf berekenen wat een accu met een andere capaciteit voor u betekent.

Hoe herken ik een Bafang accu?

Een Bafang accu herkent u eenvoudig aan het kenmerkende oranje label met de witte letters ‘BAFANG’. Op elke fietsaccu en fietsacculader zit deze kenmerkende oranje afgeronde rechthoek met het logo. Bij Amslod e-bikes kan in het oranje label ook ‘Amslod’ staan. Het gaat hier om hetzelfde type accu.

Bafang accu laadt niet op / Bafang accu problemen / Bafang accu resetten

Laadt je Bafang accu niet meer op of geeft deze andere problemen dan kan je proberen om deze te resetten. Op elke Bafang accu zit er aan de zijkant naast de indicatie led lampjes voor de resterende capaciteit een knopje. Druk deze knop voor 20 seconden in, laat hem dan los en druk de knop nogmaals 5 seconden in en laat dan weer los. Nu is de accu gereset. Blijven er problemen optreden kan het helpen de accu door ons te laten testen.

Cortina E-U4 Transport accu, Amslod accu, Brinkers accu, BSP accu, Dutch ID accu

Accu’s van Bafang worden gebruikt in bekende fietsmerken met een Bafang motor. De misschien wel bekendste fiets is de Cortina E-U4 transport maar ook andere Cortina modellen gebruiken een Bafang motor en accu. Amslod fietsen heeft ook een serie modellen waaronder de Amslod Hamilton en Amslod Preston. Hiernaast zijn elektrische fietsen van o.a. Brinkcers, BSP, Dutch ID, Gazelle, Vogue, Gepida en Victesse uitgerust met een Bafang systeem. Het Utrechtste merk Dolly heeft bovendien de Dolly bakfiets uitgerust met een Bafang motor en accu.

UART en CANBUS accu’s van Bafang

Alle Bafang accu’s die wij verkopen zijn geschikt voor fietsen zowel met (oudere) UART als het (nieuwere) CANBUS-systeem. Hoewel het niet makkelijk te herkennen is welk systeem uw fiets heeft, geeft dit niks. De Bafang accu’s die wij verkopen zijn altijd geschikt als vervanger.