Welke Bosch fietsaccu is geschikt voor mij?

Bij Fietsaccuwinkel krijgen we vaak vragen over welke Bosch fietsaccu het meest geschikt is. De keuze is immers reuze, maar afhankelijk van meerdere factoren, zoals hoe vaak en hoeveel u fietst. Bovendien speelt de plaats van de fietsaccu een rol bij welke u kunt aanschaffen. Lees hier wat voor soorten Bosch fietsaccu’s wij in het assortiment hebben en welke het beste aansluit op uw behoeften. U kunt in de beschrijving bij de producten controleren of uw (toekomstige) fiets aansluit bij een Bosch fietsaccu. 

De plaats van de fietsaccu

Bosch fietsaccu’s kunnen in principe onderscheiden worden door op welke plek ze geplaatst worden op de fiets. Zo bestaat er een frame-type, in-frame type en bagagedrager type. Frame-types zitten op het frame van de fiets. Bagagedrager fietsaccu’s zitten, zoals het woord doet vermoeden, onder de bagagedrager. In-frame types zitten in het frame en zijn hierdoor minder goed zichtbaar. In-frame types kun je verdelen in horizontale en verticale varianten. Zie hieronder het verschil tussen de soorten fietsaccu’s.

3 types fietsaccu's

Van links naar rechts: bagagedrager accu, frame accu, in-frame accu.

Powertube

Dit zijn bij Bosch in-frame accu’s. Deze zijn te verdelen in verticale en horizontale accu’s (zie het verschil in onderstaande afbeelding). Houd er rekening mee dat deze niet uitwisselbaar zijn. Fietsaccuwinkel heeft drie verticale en drie horizontale in-frame fietsaccu’s van Bosch in het assortiment. Deze variëren in gewicht en wattuur (Wh) capaciteit. Zo is de actieradius van de Bosch Powertube 500 volgens de fabrikant circa 150 kilometer. Bij de andere accu’s is dit iets hoger of lager. Bosch Powertube 400 en 500 hebben hetzelfde formaat. De Bosch Powertube 625 heeft een iets groter formaat. De accu van Bosch met de grootste capaciteit is de Bosch 750Wh accu. Hoe snel uw accu oplaadt is afhankelijk van de lader die u gebruikt. Lees hier welke lader het beste bij uw fietsaccu past. In de beschrijving van een accu staat altijd aangegeven bij welke fiets de accu past.

Horizontaal en verticaal Bosch fietsaccu

Powerpack 

De Bosch Powerpack e-bike accu’s worden op het frame of in de bagagedrager van uw fiets geplaatst. De bagagedrager accu’s zijn onderling uitwisselbaar, evenals de frame-type accu’s. Powerpack bevat drie lijnen:

  • Active: De Active Line is voornamelijk bestemd voor mensen die in stedelijk gebied fietsen. Ze komen af en toe buiten de bebouwde kom. Er wordt relatief weinig trekkracht ondersteunt, omdat er geen overbodige trapondersteuning noodzakelijk is op vlak terrein. De fietsaccu’s zijn beschikbaar in een 300, 400 en 500 type voor zowel het frame als de bagagedragervariant. Het verschil zit ‘m in het gewicht en de capaciteit. De grootte van deze fietsaccu’s zijn altijd hetzelfde. U kunt ze onderling dus uitwisselen.
  • Performance: De Performance Line is bedoeld voor fanatiekere fietsers. Deze accu is perfect geschikt voor u wanneer u vaak in open gebieden fietst met tegenwind en heuvels. Deze accu’s zijn geschikt voor mountainbikes en speed-pedelecs. Ook deze fietsaccu’s zijn beschikbaar in een 300, 400 en 500 variant als zowel het frame-type als het bagagedrager-type.
  • Classic: Tenslotte zijn er nog Bosch Classic e-bike accu’s. Deze fietsaccu’s zijn bedoeld voor fietsen uit 2010-2013 en sommige modellen uit 2014. Deze accu’s verkoopt Fietsaccuwinkel in 400 Wh (als bagagedrager en frame variant). Hiermee heeft de e-bike volgens de fabrikant een actieradius van 130km. De lader van deze accu’s wordt niet meer verkocht. Vanaf heden is een adapter nodig om de fietsaccu te kunnen verbinden met de lader.

Welke fietsaccu u kunt aanschaffen is dus afhankelijk van de plek waar een fietsaccu hoort. Daarnaast speelt uw fietsgedrag hierin een belangrijke rol. Wilt u weten of uw fiets geschikt is voor de accu die u op het oog hebt? Lees dan de beschrijving bij de desbetreffende fietsaccu. Hierin staat altijd een lijst van de geschikte fietsen.