Welke Bosch lader is geschikt voor mijn fietsaccu?

Veel mensen vragen zich af welke lader geschikt is voor hun Bosch fietsaccu. U kunt namelijk kiezen uit meerdere laders met verschillende specificaties. We kunnen alvast verklappen dat iedere Bosch fietsaccu opgeladen kan worden met elke Bosch lader! Om erachter te komen welke lader het meest geschikt is voor u, beschrijven we de kenmerken per lader.

Bosch Charger compact 2A

Deze Bosch Compact charger 2A is de kleinere variant van de standaard Bosch lader. Deze Bosch acculader is geschikt voor alle Bosch fietsaccu’s. Wanneer u veel onderweg bent, is deze lader perfect geschikt voor u. Het gewicht van de lader is 600 gram (200 gram lichter dan de standaard lader). Bovendien is de afmeting 40% kleiner. U kunt de lader dus ideaal meenemen in uw tas of rugzak. Het laadvermogen is 2A in plaats van 4A, zoals de standaard lader. Hierdoor is de laadtijd iets langer.

Bosch Charger Standard 4A

De Bosch Charger Standard 4A is de grotere variant van de Bosch Compact charger 2A. Deze lader weegt 800 gram en is daarmee geschikt om mee te nemen. U kunt ‘m bijvoorbeeld gebruiken als reservelader of woon-werkverkeer lader. Het laadvermogen is 4a, waarmee deze lader sneller laadt dan de compacte Bosch Charger 2A. Deze lader is perfect geschikt voor u wanneer u regelmatig onderweg bent, maar een snelle laadtijd belangrijk vindt.

Bosch Fast Charger 6A

De Bosch Fast Charger 6A is de snellere variant van de Bosch Charger Standard 4A. Deze lader heeft een vermogen van 6A, waarmee u in korte tijd uw accu volledig oplaadt. Binnen 1 uur is de Powerpack 500 al voor 50% opgeladen. Na een korte pauze direct weer op de fiets is dus geen probleem! De lader weegt 1000 gram, dit maakt het iets moeilijker om deze mee te nemen. Vind u het belangrijk dat u uw fiets snel kunt opladen en hebt u ruimte voor een lader van een kilo? Dan is deze lader perfect geschikt voor u.

Let op! Soms hebt u een adapter nodig…

Bij de Classic line accu’s uit 2010-2014 hebt u een adapter nodig om de lader aan te sluiten. Bosch produceert geen laders meer met een oude aansluiting. Om bovenstaande laders te kunnen gebruiken, moet u een adapter gebruiken. Let er dus op dat u bij een fiets uit 2010-2014 een accu, een lader en adapter moet kopen. Bekijk  hieronder de foto om te zien welke aansluiting we bedoelen.