A-bike Electric kleinste vouwfiets

Een vouwfiets is de ideale oplossing om na de treinreis snel en flexibel op de plaats van bestemming te komen. Steeds vaker worden ook deze vouwfietsen voorzien van een accu. Maar vind je deze vouwfietsen over het algemeen nog te lomp en te groot dan is de Sinclair misschien de oplossing. De kleinste E-bike vouwfiets die zelfs kan worden meegenomen als handbagage in het vliegtuig. Reis je veel met de trein of wissel je regelmatig van vervoersmiddel dan is deze e-bike uhh.. A-bike Electric misschien een goed keuze.

abike-vouwfiets-review-test

Het ontwerp van deze mini elektrische vouwfiets heeft al meerdere internationale prijzen gewonnen. Het telescopisch systeem zorgt ervoor dat je de fiets in 10 seconden kunt uitklappen naar een ‘volwaardige’ fiets. Door gebruik te maken van aluminium en fiberglas is het gelukt om de vouwfiets onder de 12 kilo te houden met een afmeting van 70 x 40 x 21 cm.

Test A-bike Eletric: 25 kilometer

De A-bike Electric elektrische vouwfiets wordt aangedreven door een 24W motor met een actieradius van ongeveer 25 kilometer. Het knappe van de SinClair A-bike is dat deze is voorzien van een dubbele overbrenging waardoor je dezelfde trapfrequentie hebt als bij een fiets met normale wielen. Sensoren regelen continu de ondersteuning waardoor trappen nooit zwaarder wordt, ook niet bergop!

kleinste-lichtste-elektrische-vouwfiets

Vouwfiets 8 inch wielen

Natuurlijk heeft de compactheid van deze mini elektrische vouwfiets ook nadelen. De kleine 8 inch wielen hebben natuurlijk niet het comfort van grotere wielen. Verder is de maximum ondersteuningssnelheid 20km per uur. Daardoor is de e-vouwfiets van SinClair eigenlijk alleen geschikt voor in de stad en op mooi asfalt.

De prijs van de kleinste elektrische fiets is 875 euro en kan online worden besteld of je kunt terecht bij de officiële SinClair dealer. Zie ook verder op A-bike Electric