Alles over het opladen van jouw e-bike.

Alles over het opladen van jouw e-bike.

Alles over het opladen van jouw e-bike.

Wat leuk dat je meer wilt weten over de accu en lader van jouw e-bike. Wanneer je een elektrische fiets hebt aanschaft, heb je wellicht veel vragen over het opladen van dit kostbare bezit. Voor de antwoorden hoef je niet verder te zoeken, want deze liggen binnen handbereik! Wij vertellen jou alles over het opladen van jouw e-bike.

Zit de acculader bij de elektrische fiets geleverd?

Zodra je een nieuwe e-bike aanschaft, zit hier standaard een accu en een acculader bij. Wanneer je ervoor kiest om een tweedehands e-bike aan te schaffen, wees er dan alert op dat je de lader van de accu er wel bij krijgt. Soms komt het voor dat je een nieuwe accu moet kopen. Vaak is het zo dat hier geen lader bij wordt geleverd. Wanneer de huidige acculader nog goed functioneert, is het niet nodig om een nieuwe lader aan te schaffen. Let er echter wel goed op dat elk model accu een andere lader vereist. Verschillende laders hebben een andere voltage. Bij gebruik van een ongeschikte lader, met de verkeerde voltage, kan het gevaar op brand ontstaan doordat de lader zwaar belast wordt. Aan de buitenkant van deze lader kun je niet goed zien voor welk model accu de lader geschikt is. Een tip van ons is om bij aankoop een sticker op de lader te plakken. Hierdoor weet je welke lader, bij welke fiets hoort.

Wat moet ik doen als de lader niet goed werkt?

Een niet goed werkende acculader is natuurlijk erg vervelend. Het kan zo zijn dat de accu erg heet wordt tijdens het laadproces. In dat geval loopt de levensduur van een lader vaak op zijn eind. Ga de lader niet proberen te repareren, dit kan gevaarlijk zijn en interne beschadigingen veroorzaken. Wij raden aan om de acculader te vervangen, zodra deze niet goed meer werkt. Wanneer je een nieuwe lader moet aanschaffen, ga dan naar een specialist die je kan vertellen welke lader bij de accu past. Het komt wel eens voor dat de originele lader niet meer te bestellen is. Neem in dit geval contact op met een fietsenmaker, de aanbieder of een specialist in accu’s en laders.

Wanneer en hoe lang moet ik mijn e-bike opladen?

Tegenwoordig beschikken de accu’s van elektrische fietsen vaak over lithiumcellen. Hierdoor maakt het niet zo zeer uit wanneer je de accu oplaadt. Je kunt zonder zorgen de accu van je elektrische fiets bijladen tot 100%. Hoe lang je de accu moet opladen, ligt aan het aantal Wh van de accu. Reken ongeveer een uur per 100 Wh aan oplaad tijd. Heb je een accu met 400 Wh en is deze helemaal leeg, dan kun je rekenen op vier uur laad tijd. Plan het opladen van de accu als je thuis bent en laad de accu niet binnenshuis op. Er is namelijk een kleine kans op ontbranding. Om dit te voorkomen kun je de accu beter in een schuur of onder een afdak opladen. Let er wel op dat de omgeving niet te vochtig is. Zodra het rode lampje de accu groen is, haal dan de accu van de lader af. Hierdoor voorkom je dat je de accu niet langer belast. Hopelijk ben je meer te weten gekomen over accu’s en hun laders. Mocht je meer willen weten over de ingewikkelde accu’s van elektrische fietsen, neem dan een kijkje op Fietsaccuwinkel.nl kom gezellig langs in onze shop!

Laagste prijsgarantie

Op fietsaccu's en acculaders.
U betaalt nooit teveel.

Uit voorraad leverbaar

Snel verzonden, zodat uw bestelling
zo snel mogelijk in huis is.

3 jaar garantie

Wij bieden 1 jaar extra aanvullende
garantie op geselecteerde merken. 

Betaal veilig & eenvoudig

Payment Methods

Wij verzenden met: