Bescherm je fietsaccu tegen kou, lees onze tips.

Met de koude periode geven we u graag wat tips om uw fietsaccu te gebruiken bij deze lage temperaturen. Een Li-ion type fietsaccu (95% van de huidige fietsaccu’s is van het type Li-ion) is, met wat extra maatregelen, ook geschikt om te gebruiken met de huidige lage temperaturen.

Tips voor fietsaccu’s bij koud weer:

Probeer lage temperaturen van de accu zoveel mogelijk te voorkomen. Zorgt u ervoor dat u de accu binnen bij kamertemperatuur bewaart en plaats de fietsaccu pas op de fiets vlak voordat u gaat fietsen. Tijdens het fietsen kunt u de accu met een hoes extra isoleren tegen de kou. Tijdens het fietsen zal door het gebruik de accu wat eigen warmte afgeven die met een hoes beter vastgehouden wordt. Stopt u met fietsen, neem dan de fietsaccu uit de fiets en weer mee naar binnen.

Samenvattend:

  • Voorkom dat de accu koud wordt
  • Bewaar uw fietsaccu binnen
  • Laad uw accu niet in de kou op
  • Gebruik een hoes tijdens het fietsen (beschermt ook nog eens tegen vuil)
  • Warm voor gebruik een koude accu binnen op

Voor bijna alle verschillende types fietsaccu’s hebben wij fietsaccuhoezen beschikbaar. Mocht u hulp hebben bij het vinden van een passende hoes kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Waarom uw fietsaccu beschermen tegen de kou?

Het is voor een Li-ion fietsaccu niet goed om deze te gebruiken of te laden als de accu kouder is van 0°C. Dit gaat ten koste van de levensduur of in het ergste geval kan er voor zorgen dat uw accu kapot gaat. Met bovenstaande tips kunt u de fietsaccu wel gebruiken bij temperaturen onder 0°C zonder dat de accu zelf te koud wordt. Dat een fietsaccu kouder dan 0°C wordt terwijl deze niet gebruikt of geladen wordt is niet erg. Is de fietsaccu erg koud laat deze dan eerst binnen op temperatuur komen voordat u de accu van uw e-bike gaat laden of gebruiken op de elektrisch fiets.

Zit uw fietsaccu in de fiets ingebouwd dan adviseren wij uw fiets in een verwarmde schuur of garage te plaatsen.

Mocht u nog vragen hebben helpen wij u graag verder.