Welke oplader is geschikt?

Wij bieden diverse fietsaccu laders aan met allerlei verschillende aansluitingen. Hiermee kunnen bijna alle merken fietsen op een betrouwbare manier worden opgeladen. De laders kunnen probleemloos naast de huidige lader worden gebruikt of de originele (kapotte) vervangen. Wij krijgen regelmatig vragen over welke lader men moet hebben. Welke fietsaccu-oplader geschikt is afhankelijk van 3 zaken: de spanning (Volt)  de capaciteit (Ampère) en een passende aansluiting. Hieronder deze 3 zaken om tot een goede keuze te komen:

Voor een aantal merken kunnen wij aan de hand van uw framenummer terugzoeken welke accu en daarmee ook welke lader bij uw fiets hoort. Stuur gerust een e-mail met het framenummer van uw fiets. Dan gaan wij graag op zoek naar een passende lader of fietsaccu voor uw fiets (b.v. voor Giant, Koga, Gazelle, Sparta, Batavus, Qwic, Flyer, Cortina). Ook aan de hand van een merk fietsaccu kunnen wij vaak al aangeven welke lader passend is (bv. Bosch fietsaccu).

Check het amperage van de lader (wordt uitgedrukt in ampère (A)

Het amperage wil nog wel eens afwijken per lader. De meeste standaard opladers schommelen tussen de 1.5 ampère (1.5A) en 3 ampère (3A). Een lader met een laag amperage laadt minder snel op dan eentje met een hoger aantal ampère. Een hoger of lager amperage binnen deze bandbreedte is niet schadelijk voor de fietsaccu. Bijvoorbeeld een oude lader met output 29.4V 1.8A vervangen door een nieuwe met output 29.4V 2.0A is geen probleem. Een lader met meer dan 4A noemen we een snellader. Deze opladers laden veel sneller op dan een standaard lader. Het advies is voor dagelijks gebruik de normale lader te gebruiken en voor speciale gevallen de snellader. Daarom adviseren wij voor normaal gebruik te kiezen voor een oplader van 2A. Deze laden uw fietsaccu relatief snel maar ook veilig op.

Voorbeeld: Dit staat er op uw OPLADER (36V en 2A)

Check het voltage van de lader (wordt uitgedrukt in volt (V)

Het voltage van uw accu en lader moet wel overeenkomen of maximaal een afwijking van 5% hebben. Bij grotere verschillen kan er schade aan uw lader of fietsaccu ontstaan. U vindt het op het label van uw oude oplader of op het label van uw fietsaccu. Het gaat om het output voltage als het de lader betreft of het input voltage van de fietsaccu.

Voor een e-bike met 24V motor is een 29.4V output lader nodig en 29.4V input accu (max charging voltage of idd)
Voor een e-bike met 36V motor is een 42V output lader nodig en 42V input accu (max charging voltage of idd)

Voorbeeld: Dit staat er op uw ACCU (36V en 15,5Ah)

Check de aansluiting van de lader

Er zijn eigenlijk maar twee type laders op de markt namelijk die voor 24V en 36V motoren. De grote variatie zit vooral in de vele verschillende aansluitingen (stekkers) die er op de markt zijn. Check voordat u bestelt welke stekker er past bij uw fietsaccu. De stekker heeft vaak een aantal pinnetjes en uw accu een aantal gaatjes voor de acculader.

Voorbeeld: Dit is de aansluiting van uw OPLADER (3 pins)

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste lader?

Mochten er toch nog twijfels zijn over de keuze van een nieuwe lader laat het ons dan weten dan kijken we graag even met u mee. Graag het type fiets en jaartal vermelden of een foto maken van het label van huidige acculader of fietsaccu inclusief de aansluiting (stekker en waar deze in gaat).

Voor een groot aantal merken elektrische fietsen kunnen wij ook aan de hand van uw framenummer opzoeken welke fietsaccu en ook welke lader bij uw fiets hoort. Dit geldt voor de e-bike merken Gazelle, Sparta, Batavus, Koga, QWIC, Flyer, Cortina, Stromer, DutchID, Giant, Lovens, Van Raam, Urban Arrow, Kalkhoff. Heeft uw een van deze merken geen dan het framenummer van uw fiets door (makkelijk via whatsapp of per e-mail naar onze klantenservice). En wij sturen u graag een bericht terug met daarin de bijbehorende acculader (door middel van een handig link waar u alleen op hoeft te klikken om bij het juiste product uit te komen). en indien nodig ook uw fietsaccu. OP werkdagen krijgt u dan vrijwel altijd dezelfde dag een reactie.

Stuur vandaag nog een mail met zoveel mogelijk informatie en/of foto's aan klantenservice@fietsaccuwinkel.nl en wij kijken met u mee.

Laagste prijsgarantie

Op fietsaccu's en acculaders.
U betaalt nooit teveel.

Uit voorraad leverbaar

Snel verzonden, zodat uw bestelling
zo snel mogelijk in huis is.

3 jaar garantie

Wij bieden 1 jaar extra aanvullende
garantie op geselecteerde merken.

Betaal veilig & eenvoudig

Wij verzenden met: