Review Riese & Müller Roadster tourer HS

Riese & Müller gaan ons ook dit jaar weer verrassen met de Roadster touring HS. Het is onze ogen een soort urban racer geworden. Deze speed pedelec is ontworpen om keihard over het asfalt heen te knallen. het design is prachtig: een klassieke frameopbouw met moderne details. Er zijn twee versies te koop de gewone touring voor een max van 25 km/h en de touring HS (highspeed) voor 45 km/h. Ben je op zoek naar een snelle en mooie woon-werk racemachine dat hoort deze zeker op je lijstje.

Roadster-riese-muller-elektrisch

Riese & Müller Roadster touring HS

Zoals gezegd zijn wij erg gecharmeerd over het ontwerp. Deze roadster ziet er door de horizontale bovenbuis en relatief korte zadelbuis enorm strak uit en verklapt hiermee ook zijn racegenen. De stuurpen is kort en het stuur recht waardoor je zeer behendig en snel door het verkeer kunt manouvreren. Deze e-bike heeft verder mooie details zoals de meegespoten spatborden en de Schwalbe G-one banden wat hem ook weer een beetje tot een gravelracer maakt dus de bospaden hoeven niet te worden gemeden.

riese-muller-roadster-ebike

Snel en licht met Bosch Active Performance

Om de snelheid onder controle te houden is deze elektrische fiets uitgerust met krachtige magura MT4 schijfremmen. Verder is de Roadster touring HS voorzien van de Shimano Sora 9-speed derailleurversnelling. De aandrijving gebeurd door de Bosch active performance motor welke is voorzien van de nieuwe 500Wh accupack voor een grote actieradius.

Ook zijn we enthousiast over het gewicht van 22 kg waardoor de fiets zelfs zonder aandrijving nog steeds aardig fietst. Kortom voor 2016 hoort deze speed pedelec nu al tot de favorieten. We kunnen dan ook niet wachten om binnenkort een testritje te maken voor een verdere review!

Specificaties Roadster touring

roadster-touring-specificaties-riese-muller