De meeste kilometers uit jouw fietsaccu krijgen

De meeste kilometers uit jouw fietsaccu krijgen

De meeste kilometers uit jouw fietsaccu krijgen

Eerder schreven we al over wanneer een fietsaccu aan vervanging toe is en hoe je de levensduur van een fietsaccu kunt verlengen. De actieradius van een e-bike is altijd lastig om in te schatten. Het is namelijk afhankelijk van uiteenlopende factoren, zoals het weer, jouw lichaamsgewicht of het landschap waarop gefietst wordt. Dit is hoe jij de meeste kilometers uit jouw fietsaccu kunt krijgen!

Niet te snel fietsen

Een e-bike is begrensd op 25km per uur (met uitzondering van een speed pedelec die 45 km per uur gaat). Wanneer je continu op de maximumsnelheid zit zal de motor meer moeten ondersteunen dan wanneer je bijvoorbeeld 23 km per uur gaat. Dit zal erin resulteren dat de fietsaccu veel sneller leeg gaat. Je kunt erover nadenken om een display aan te schaffen die aangeeft hoeveel vermogen jij levert en hoeveel de motor. Overweeg daarnaast om niet altijd de maximumsnelheid te fietsen.

Terugschakelen

Als je aan het fietsen bent moet je af en toe stoppen, bijvoorbeeld bij een verkeerslicht of een zebrapad. Veel mensen hebben hun fiets in de zwaarste versnelling en/of ondersteuning staan en fietsen na gestopt te hebben gewoon weg. Dit kost de accu veel energie. Schakel op tijd terug voordat je stopt en schakel weer langzaam op als je begint met fietsen!

De meeste kilometer uit jouw fietsaccu krijgen

Geen zachte banden

Houd de banden op spanning! Zachte banden kunnen namelijk een groot effect hebben op de actieradius van jouw e-bike. Je zult meer ondersteuning nodig hebben om dezelfde afstand te kunnen fietsen met een zachte band. Check in ieder geval een keer per maand de banden van jouw fiets. Een andere tip is om rekening te houden met kleding; met een zware jas open fietsen zorgt voor een tragere snelheid.

Trap mee op hellingen

Een helling op fietsen met maximale ondersteuning kost een fietsaccu veel energie. Je kunt het beste met lichte ondersteuning hard meetrappen, zo zal je veel meer kilometers maken voordat je de fietsaccu hoeft op te laden!

Overige tips

Tenslotte nog een aantal overige tips:

  • Sommige fietsaccu’s kun je laten reviseren. Dit kan soms voordeliger zijn dan het kopen van een nieuwe fietsaccu.

  • Probeer niet te veel wind te vangen met jouw fietshouding. Helemaal rechtop zitten zal een negatiever effect hebben op de actieradius dan wanneer je iets voorovergebogen zit.

  • Kijk ook eens naar welke lader jij hebt. Er zijn snelladers op de markt die jouw fietsaccu in een rap tempo opladen!

Toch een nieuwe kopen?

Wanneer er geen fietsaccu’s meer verkocht worden voor jouw fietsaccu is de enige optie reviseren. Het kan echter ook zo zijn dat je voor jouw e-bike een nieuwe accu kunt kopen. Het is verstandig goed onderzoek te doen naar de kosten van reviseren of een nieuwe accu kopen. Als de kosten weinig verschillen is het misschien een fijner idee om een volledig nieuwe accu te kopen. Kies je toch voor reviseren? Doe dan goed onderzoek naar het bedrijf en volg bovenstaande punten op! Liever een nieuwe kopen? Bekijk dan gerust ons aanbod. 

Laagste prijsgarantie

Op fietsaccu's en acculaders.
U betaalt nooit teveel.

Uit voorraad leverbaar

Snel verzonden, zodat uw bestelling
zo snel mogelijk in huis is.

3 jaar garantie

Wij bieden 1 jaar extra aanvullende
garantie op geselecteerde merken. 

Betaal veilig & eenvoudig

Payment Methods

Wij verzenden met: