FAQ: Fietsaccu aanschaffen

FAQ: Fietsaccu aanschaffen

FAQ: Fietsaccu aanschaffen

Bij Fietsaccuwinkel krijgen we vaak vragen over de aanschaf van een fietsaccu. Welke fietsaccu is bijvoorbeeld de beste en wat kost een fietsaccu gemiddeld? We leggen het u uit in dit artikel aan de hand van veel gestelde vragen (FAQ)!

Wat kost een accu van een elektrische fiets?

Dat is zeer afhankelijk van welke fietsaccu u koopt. Ten eerste moet de accu geschikt zijn voor de fiets die u hebt. De prijs is daarnaast ook deels afhankelijk van waar de accu op de fiets geplaatst wordt en hoeveel capaciteit de accu heeft. We kunnen wel iets zeggen over de gemiddelde prijs van een fietsaccu: dat is namelijk 550 euro. Nieuwe fietsaccu’s zijn verkrijgbaar tussen de 200 en 1.000 euro. Bij Fietsaccuwinkel verkopen we fietsaccu’s in alle prijsklassen, zodat we iedereen kunnen voorzien van een fietsaccu.?

Welke fietsaccu is de beste?

Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Als u een speed pedelec of mountainbike rijdt, is het slimmer om een accu te kopen met meer capaciteit. De keuze voor de juiste fietsaccu is daarnaast afhankelijk van uw lichaamsgewicht en het type wegdek waar u vaak fietst. Bovendien is de keuze voor een fietsaccu zeer persoonlijk. Als u vertrouwen hebt in een merk dat u al kent is het waarschijnlijker dat u ook daar een fietsaccu van koopt. Vergeet ook niet dat de fietsaccu in uw e-bike hoort te passen. In de omschrijving van onze fietsaccu’s staat altijd aangegeven voor welke e-bike de fietsaccu geschikt is. Wilt u uitrekenen wat de geschatte actieradius van uw fietsaccu zult zijn? Een handig hulpmiddel hiervoor is de actieradius calculator van Bosch!

Hoe lang gaat een accu van een fiets mee?

Een fietsaccu gaat helaas niet eeuwig mee! De meeste e-bike accu’s gaan zo’n 5 a 6 jaar mee, mits u goed omgaat met de fietsaccu. Dit betekent dat u diepteontlading moet voorkomen en goed om moet gaan met warmte en kou. U kunt hier meer lezen over hoe u de levensduur van de fietsaccu kunt bevorderen.

Dat waren de veel gestelde vragen (FAQ) omtrent de aanschaf van een fietsaccu. Hebt u al een fietsaccu? Uiteraard hebben we ook artikelen over het onderhouden van uw fietsaccu, zoals hoe u met warmte om moet gaan tijdens het gebruiken van een fietsaccu. Hier kunt u lezen over wanneer uw fietsaccu aan vervanging toe is. Veel gestelde vragen (FAQ) over het opladen van een fietsaccu kunt u hier lezen. 

Laagste prijsgarantie

Op fietsaccu's en acculaders.
U betaalt nooit teveel.

Uit voorraad leverbaar

Snel verzonden, zodat uw bestelling
zo snel mogelijk in huis is.

3 jaar garantie

Wij bieden 1 jaar extra aanvullende
garantie op geselecteerde merken. 

Betaal veilig & eenvoudig

Payment Methods

Wij verzenden met: