Zo onderhoud je de accu van je elektrische fiets in de winter

Zo onderhoud je de accu van je elektrische fiets in de winter

Zo onderhoud je de accu van je elektrische fiets in de winter

De winter kent genoeg mooie zonnige en droge dagen waarop je heerlijk met de elektrische fiets eropuit kunt. Wel heeft de elektrische fiets in de koudere maanden iets meer onderhoud nodig dan in de warmere maanden van het jaar.

De accu van een elektrische fiets kan namelijk erg gevoelig zijn voor kou en vorst. Hierdoor zal de accu dan ook minder gaan presteren. Na het lezen van dit artikel weet je precies hoe je je fietsaccu in de winter het best kunt onderhouden.

Kan mijn fietsaccu tegen kou en vorst?

De accu van de elektrische fiets presteert het best bij een temperatuur tussen de 10 en 25 graden Celcius. Wanneer de temperatuur iets onder de 10 graden of boven de 25 graden uitkomt, is dat geen probleem en zul je hier nauwelijks iets van merken. Maar komen de temperaturen rond het vriespunt te liggen of wordt het warmer dan 35 graden, dan krijgt de accu het moeilijk.

Op een koude winterdag kunt u de elektrische fiets nog steeds gebruiken. Het enige wat er aan de hand is, is dat de accu ongeveer 25% van zijn vermogen en capaciteit verliest. Wanneer de temperatuur weer stijgt, komt de 25% gelukkig weer terug en presteert de accu weer als voorheen.

Lees hier meer over wat kou met je fietsaccu doet.

Hoe bescherm ik mijn fietsaccu in de winter?

Om ervoor te zorgen dat de fietsaccu in de koudere maanden zo min mogelijk van zijn capaciteit en vermogen verliest, raden wij het aan om een thermische beschermhoes om de fietsaccu te plaatsen. De accu wordt op deze manier beschermd tegen de ergste kou en vorst.

Wanneer de fiets in de winter niet gebruikt wordt, is het goed om hem op te bergen op een droge plek waar het minimaal 10 graden Celsius is. Dit geldt overigens ook voor de oplader en de accu. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de accu en de oplader mee naar binnen te nemen. Zo kunnen deze lekker binnen op een droge warme plek overwinteren.

Let er wel op dat de accu altijd rond de 60% is opgeladen.Zo voorkom je diepteontlading.

Hoe laad je een fietsaccu op in de winter?

Nadat je lekker gefietst hebt, zie je dat de fiets alweer een stuk leger is. Het is tijd om de accu op te laden. Wanneer het winter is, gaat dit net iets anders dan wanneer het warmer is.

De fietsaccu is tijdens de rit namelijk afgekoeld tot de temperatuur die het buiten is. Wanneer je de accu bij thuiskomst direct aan de lader legt, is dat niet goed voor de accu. We raden het dan ook aan om de accu eerst te laten opwarmen tot kamertemperatuur (wacht minimaal 1 uur), voordat je hem gaat opladen.

Het is belangrijk dat je bij het laden altijd de originele lader gebruikt, zodat de garantie en de prestaties van de accu niet vergaan. Veel fietsplezier in de koudere maanden! Denk er aan om de accu in de winter net iets meer aandacht te geven dan tijdens de warmere maanden van het jaar. Zo behoudt de accu de beste prestaties en gaat hij langer mee.

 

Laagste prijsgarantie

Op fietsaccu's en acculaders.
U betaalt nooit teveel.

Uit voorraad leverbaar

Snel verzonden, zodat uw bestelling
zo snel mogelijk in huis is.

3 jaar garantie

Wij bieden 1 jaar extra aanvullende
garantie op geselecteerde merken.

Betaal veilig & eenvoudig

bancontactbanktransferbelfiuscreditcardgiropayidealkbcklarnapaypal

Wij verzenden met: